Adoptie & Afstamming

Identiteit, je welkom voelen…

Over het geheim wat er mag zijn…  

Adoptie en afstamming

Verwantschap

Verwantschap en familiebanden zijn niet altijd eenvoudig. Het kan zelfs ingewikkeld zijn. Omhuld door geheimen, vraagtekens en ontbrekende puzzelstukjes. Onderwerpen zoals roots, identiteit, loyaliteit en het zoeken naar je biologische ouder(s) of je kind kunnen een rol spelen in je leven. Dat is voor iedereen anders. Dat is voor iedereen een zoektocht.

Ik ben geadopteerd

Als je geadopteerd bent, heb je een ander verhaal over je afkomst dan de meeste mensen in je omgeving. Soms zit je met ontelbare vragen. Wie zijn mijn biologische ouders? Mag ik hier nieuwsgierig naar zijn? Waarom heb ik moeite met relaties? En moet ik op zoek naar mijn biologische familie?

Ik heb in het verleden mijn kind afgestaan

Je hebt in het verleden je kind afgestaan/ af moeten staan. Wellicht denk je elke dag aan hem of haar. Komt de gedachte aan je afgestane kind soms ineens naar boven. Bijvoorbeeld tijdens zijn of haar verjaardag.

Ik ben een donorkind

Je ouders konden geen kinderen krijgen en maakten daarom gebruik van een donor. Dit is je misschien van jongs af aan verteld. Of je ouders hielden dit geheim.

Ik heb een kind geadopteerd

Binnenkort volgt hier meer informatie over hulp voor adoptie ouders.