Ik ben geadopteerd

Geadopteerd

Als je geadopteerd bent, heb je een ander verhaal over je afkomst dan de meeste mensen in je omgeving. Soms zit je met ontelbare vragen. Wie zijn mijn biologische ouders? Mag ik hier nieuwsgierig naar zijn? Waarom heb ik moeite met relaties? En moet ik op zoek naar mijn biologische familie?

Al die vraagtekens verzamelen zich als een kluwen in je hoofd. Graag ontrafel ik met jou al deze vragen en geven we er betekenis aan.

Dubbele loyaliteit

Je bent misschien nieuwsgierig naar je biologische ouders. Denken ze ooit aan me? Waarom hebben ze me destijds afgestaan? Tegelijkertijd wil je je adoptieouders niet kwetsen door op zoek te gaan naar je biologische ouders. Je vermijdt het onderwerp en stelt geen vragen. Die dubbele loyaliteit mag er zijn. Samen duiden we de verschillende gevoelens en gaan we op zoek naar de kern.

Relaties

Relaties, in het hier nu, kunnen best lastig zijn. Misschien merk je aan jezelf dat je serieus sociaal contact uit de weg gaat. Dat je de relatie verbreekt, zodat de ander je niet kan kwetsen. Verlatingsangst en de angst om mensen dichtbij te laten lijken hand in hand te gaan. Als je dit wil veranderen, onderzoeken we stap voor stap waar je tegenaan loopt. Door een gevoel van veiligheid en (zelf)vertrouwen te ontwikkelen ga je op weg naar gezondere relaties. Relaties waarbij je vanuit basisvertrouwen contact leert maken met anderen.

Dankbaar 

“Iedereen zegt dat ik dankbaar moet zijn. Wat nou als ik dat niet ben?”
Een vraag die niet iedereen gemakkelijk hardop zegt. Maar het kan wel degelijk spelen als je geadopteerd bent. “Je hebt het toch goed hier. Beter dan als je daar was gebleven.” Dat doet geen recht aan de vragen en problemen waar je nu tegenaan loopt. Hoe ga je hiermee om? Ik help je op weg.

Zal ik gaan zoeken?

Wil je op zoek naar je biologische ouders? Of je verdiepen in je roots? Dan is het goed om je hier eerst op te oriënteren. Samen bekijken we de vragen:

  • Waarom wil je zoeken?
  • Wat zijn je vragen?
  • Waar hoop je op?
  • Wat is je angst?
  • Hoe ga je om met de uitkomst?

Twijfel je of je wel wilt zoeken naar je biologische familie? Of heb je juist helemaal geen behoefte aan zoeken? Ook dat kan. Dan zijn vragen uit je omgeving lastig, zelfs confronterend. Geen enkele geadopteerde moet zoeken. Dat staat iedereen vrij.

Graag coach ik je voor, tijdens en na het zoekproces. Voor de daadwerkelijke zoekactie verwijs ik je graag door binnen mijn netwerk van gerenommeerde organisaties.

Bel of mail me voor meer informatie of een afspraak.

Naar:
Ik heb in het verleden mijn kind afgestaan

→ Ik ben een donorkind
→ Adoptie en Afstamming