Simone

Zorgvuldige afweging van belangen…Simone Hoogeveen Hulpverlening
Dat houd mij bezig als ik met iemand in gesprek ben. Zijn alle belangen van alle betrokkenen zorgvuldig afgewogen en gediend? Dat is ingewikkeld, want soms zijn belangen tegenstrijdig.  Hoe invoelbaar zijn de wensen op korte termijn, en welke gevolgen zijn er op langere termijn.

Meerzijdig Partijdig…
Want jij bent niet alleen, maar leeft samen met jouw belangrijke anderen. En samen door lastige perioden komen vraagt een meerzijdig partijdige visie die elk perspectief op waarde schat.
Als ik met iemand in gesprek ben, vraag ik me ook af wie de belangrijke ander is, en hoe die ander kan steunen, van betekenis kan zijn. Maar ik vraag me ook af welke relaties pijn hebben veroorzaakt en waar herstel nodig en mogelijk is.

Aandachtig en confronterend…
Aandacht voor jou, jouw situatie en jouw verhaal. Maatwerk. Daar kom je toch voor? Geen intakeprotocollen of wachtlijsten maar wel professioneel. Als het nodig is, leg ik de vinger op de zere plek. En een beetje humor als het past.
Samen met jou zoek ik naar mogelijkheden, kracht of ontbrekende puzzelstukjes, zodat je zelf weer verder kunt.

Zelfstandig maar niet alleen…
Samen met collega’s in het land bieden we soort gelijke hulp aan. Samen innoveren we en ontwikkelen we. OTara Therapeutenm aan te sluiten bij de ontwikkelingen en steeds veranderende behoeften van onze cliënten. Met veel plezier ben ik voorzitter van  Tara Therapeuten. Zo verzorgen wij voor Freya elk half jaar regionale thema avonden en geven we ook lezingen. In samenwerking met de Endometriose stichting starten we dit jaar een landelijk groepsaanbod om jou te helpen beter om te gaan met jouw klachten.

 

Mijn maatschappelijk werk carrière ben ik begonnen in de Haagse krachtwijken waar ik veel ervaring heb opgedaan met armoede problematiek en (seksueel) geweldservaringen.  In de revalidatie zocht ik samen met mijn cliënten naar de kwaliteit van het leven als een chronische aandoening behoorlijk roet in het eten gooide.

De afgelopen 14 jaar heb ik veel met vragen rondom zwangerschap, adoptie, identiteit en zingeving gewerkt. Thema’s die me mateloos blijven intrigeren omdat het over belangrijke dingen gaat. Thema’s die als het ware in mijn DNA zijn gaan zitten. In mijn praktijk kan ik niet anders dan met die onderwerpen werken, waar ik zelf zo bevlogen over ben.