Verlies van een zwangerschap

       Waar ‘welkom heten’ en ‘afscheid nemen’ samenvallen.

Verlies van een zwangerschap. Eén op de tien vrouwen overkomt het, een miskraam. Soms vaker.
Of ze verliezen later in de zwangerschap hun kindje.

We zouden dus allemaal iemand moeten kennen die een miskraam heeft meegemaakt. Meestal praten we er niet over. Men zegt: ‘Volgende keer beter’,  ‘Er was iets niet goed’. Dit soort, echt goed bedoelde, opmerkingen kunnen je het gevoel geven dat verdriet en rouwen niet nodig is. Daarmee kun je in een isolement komen. Je verdriet verbergen, inslikken. En vertel je niemand over je aanvankelijke blijdschap, de babykamer die leeg blijft, de plek van dit ongeboren kind in je gezin, de naam de je had gekozen voor je ongeboren kindje, het verlies van vertrouwen in je lijf en de toekomst.

Ik help je de miskraamervaring te verwerken, en plek te geven in je levenslijn. Dat wat er niet heeft mogen zijn, mag gezien en gehoord worden. Ik kan je helpen het onzichtbare verlies wat meer tastbaar te maken. We geven het woorden, een plek in je leven en in je gezin. Vergeten kan immers niet.

Naast individuele gesprekken en partner relatie gesprekken werk ik, indien wenselijk, met poppetjes en tekenmateriaal en dergelijke.
Bel of mail voor meer informatie of om je aan te melden.

Lees →Een miskraam, verlies van 2 roze wolken
Naar:
→ Kinderwens
→ Definitief Kinderloos