Referenties

referentie      Wat mensen zeggen…

Wanneer mensen me laten weten wat ze aan mijn hulp gehad hebben is dat altijd fijn. Zowel positieve als opbouwende feedback is welkom. En met hun toestemming mag ik dat hier plaatsen.

‘Ik zag het op een gegeven moment echt niet meer zitten en was heel blij dat ik zo snel bij je terecht kon om eens met iemand te praten die begrijpt waar ik het over heb. Het heeft me erg geholpen.’
              Aimée:    Als ‘zwanger worden’ niet vanzelf gaat.

‘Hartelijk dank voor de afgelopen maanden. Je hebt me enorm geholpen door me te leren op een andere manier naar onze kinderwens te kijken. Je talent om op de juiste momenten invoelend en op andere momenten direct te zijn, bracht een prettige spiegel en houvast in mijn eigen proces. Het zorgde voor mij voor een veilige omgeving om vrijuit te kunnen spreken en gericht met mijn gevoel bezig te zijn.’
            Alex S., nog onvervulde kinderwens

‘Dank voor het perfect begeleiden van het gesprek afgelopen dinsdag. Het heeft mij maar ook mijn (adoptie) ouders heel veel goed gedaan! Sterker nog: mijn ouders zouden nog wel eens mee willen. We denken echt dat we hier heel veel profijt in gaan hebben in relatie tot begrip en versterken van de band!‘
             Anoniem, Geadopteerd

‘Simone weet met haar kritische vragen en ontwapenende karakter binnen de kortste keren een vertrouwensband te bewerkstelligen. Ik voelde me al vrij snel veilig met al mijn onzekerheden, angsten en verdriet.
En hoewel ze zeer deskundig en ervaren is, doet ze zich geen moment voor als de therapeut die alles weet. Ze durft ook haar kwetsbaarheid te laten zien door het te benoemen als ze twijfelt of ze iets wel goed begrepen heeft, zonder mij te laten twijfelen aan mezelf of aan mijn manier van communiceren.
Ze daagt uit om kritisch naar mijn eigen opvattingen te kijken, en ze stelt de moeilijkste vragen op een ontspannen manier waardoor het voor mij makkelijker is om erover te praten en de diepte in te gaan. Ik heb nogal de neiging om aan de oppervlakte te blijven en op te gaan in mijn eigen analyses, Simone zoekt naar wegen om me bij mijn gevoel te brengen zonder dat het ongemakkelijk of geforceerd voelt.’
           Suzan, herhaalde miskraam

‘We want to express very warm thanks for your work. It helped us a lot to make important steps forward in fulfilling our wish for pregnancy.’
       Petar and Laurie, fulfilled wish for pregnancy through a donor’


‘Ik had de indruk dat we elkaar een beetje kwijt raakten gedurende het hele vruchtbaarheidstraject, vooral omdat ik het lastig vind mijn gevoelens hierover uit te spreken. Door de ervaringen en manier van omgaan met de uitblijvende zwangerschap van anderen te horen, kreeg ik begrip van mijn partner over hoe ik er mee omga en stelt hij vaker de vraag ‘wat doet dat met je?’ Dit heeft mij goed gedaan en onze relatie hechter gemaakt. Iets waar ik misschien op had gehoopt maar niet had verwacht’

      Laura, Deelnemer workshop


‘Ik vond het fijn om met andere mensen te praten die hetzelfde verdriet hebben. En vooral dat ik het gevoel kreeg dat ze ook mijn verdriet begrepen.’
      B.S.,  Secundair ongewenst kinderloze man in de groep voor ongewenst kinderlozen’

 

De onderlinge steun, de thema’s en merken dat je hoe moeilijk en langzaam ook kleine stapjes vooruit maakte, iets wat bv. een half jaar geleden ondenkbaar en bespreekbaar was, leek nu wel te kunnen.  Er kwam iets meer toekomst beeld.. zonder helemaal over mijn toeren en emotioneel te zijn.’
       B.K., ongewenst kinderloos, deelneemster groep voor ongewenst kinderlozen.

 

‘Jij leert mij kijken of dingen voelen die je normaal misschien zou weg stoppen of niet over na zou willen denken. Je opent weer nieuwe denkwijze of gedachten, die voor een goede verwerking denk ik heel belangrijk zijn. ‘
        ‘E.J.,   Abortusverwerking’

 

‘Alhoewel de abortus nog steeds moeilijk voelt, kan ik de ups en downs nu met wat meer rust dragen.’
         ‘Renee,  Abortusverwerking’.

‘Ik heb je leren kennen als een nuchtere, no-nonsens hulpverlener’
        ‘Joke Edzes, oud collega’

Kun jij ook wat hulp gebruiken, neem gerust eens contact met mij op!